låt dig inspireras!

Fysio-outdoors blogg

Just nu fyller vi på med gamla blogginlägg!

Fysio-outdoor

Barfotaskor, har vi fått det om bakfoten?

När ”barfotatänket” kom för fullt (mycket p.g.a. boken ”Born to run”) slängde väldigt många sina skor och började springa barfota. Det blev nästan en religion som växte fram, alla ska springa barfota! De som sprang barfota tyckte de som inte sprang barfota var dumma i huvudet, och de som sprang med skor tyckte de som sprang barfota var dumma i huvudet.

Men resultaten blev ända att många fick skador, men på andra ställen. Vilket igen resulterade i, att springa ”barfota” inte var bättre än att springa med uppbyggda skor...

Ha ha! Där fick du din barfotajävel:-)

Fysio-outdoor

Ultravasan, en mental resa!

Stort sätt alla sätter sig in i hur de ska träna för att förbereda sig på bästa sätt inför en längre tävling som Ultravasan. Man pratar med andra och läser artiklar, bloggar mm om långpass, intervaller men också om utrustning och energiintag. Jag upplever dock att den mentala biten under tävlingen ofta glöms bort. ”Vadå mental strategi? Det blir väl som det blir...”

Du styr till 100 % över dina tankar, och dina tankar kan vara faktorn som gör skillnaden på succé eller fiasko!

Har du funderat på hur du reagerar när det kommer negativa tankar i samband med ”ansträngande” situationer? Det behöver inte bara vara i samband med idrott men även i andra situationer.