Löpning

Löpning är Sveriges populäraste träningsform och har vuxit explosionsartat de senaste åren. Motionsloppen fylls på rekordtid och allt fler snörar på sig löparskorna.

Förr i tiden sågs man som lite udda om man t.ex. sprang marathonlopp. I dag är det över 20.000 som som springer Stockholm Marathon, och då får inte alla plats. En av anledningarna till att löpning är så populärt är dess enkla form, det är bara att knyta på sig skorna och gå och springa.

Tester & träningsrådgivning

Konditionstest med laktatprofil på löpband

Har du en pulsklocka men inte riktigt vet hur du ska använda den under din träning? Då ska du göra ett konditionstest med laktatprofil.

Under testet får du köra flera 5 minuters intervaller på löpband med stegrande belastning. Efter varje intervall mäter vi din puls och laktat genom ett blodprov i fingret. För att bestämma dina individuella pulszoner körs även ett maxpulstest (kan uteslutas).

Efter testet får du svar på hur dina individuella pulsträningszoner ser ut samt din individuella laktattröskel. Vi går även tillsammans genom resultatet där du får råd och tips på hur du bör träna för att nå just dina mål.

Testet tar ca 1,5 timme och kostar 1250;-

Funktionell rörelseanalys 9+ screening

9+ screening batteri är en funktionell rörelseanalys som har sammanställts, vidareutvecklats och reliabilitetstestats av en grupp sjukgymnaster vid Riksidrottsförbundets Idrottsmedicinska klinik, Bosön.

9+ screening batteri är en metod/test där bland annat asymmetrier i kroppen kan upptäckas. Testresultatet från en screening kan ligga till grund för en träningsplanering med syfte att stärka kroppens svaga länkar. 9+ screening batteri kan också användas vid rehabilitering/återgång till idrott för att förbättra eventuella problemområden under samtidig rehabilitering av skada.

Träningsrådgivning

Vi hjälper dig under din resa mot att nå dina mål! Utifrån ditt liv och förutsättningar sätter vi upp en träningsplan. En plan för att du ska nå dina mål och må bra av din träning. Under perioden har vi självklart löpande kontakt, allt för att du ska må så bra som möjligt. Kontakta oss så berättar vi mera!

Personlig träning

För att du ska kunna lyckas bättre med din träning och samtidigt förebygga skador, så är det viktigt att hitta dina utvecklingsområden. Det är många fysiska faktorer som spelar in på din prestation som tex rörlighet, styrka, teknik och kondition. Att träna så skonsamt som möjligt men samtidigt så effektivt som möjligt är en konst.

I form av personlig träning kan vi hjälpa dig att utveckla dina svaga sidor och samtidigt lära dig mycket om träning. I den personliga träningen tycker vi det är viktigt att du inte bara får träna effektivt, men också att du lär dig mera om träning. På detta sätt kan du i framtiden själv utveckla din träning till nya nivåer.

Är ni flera som tycker om att träna tillsammans? Varför inte då utveckla er träning gemensamt? Vi skräddarsyr träningen utifrån era önskemål.

Träningsläger och träningsgrupper

Ultravasaläger sommaren 2020

Ultravasaläger är planerad till 1-2 augusti 2020.
Under kan du anmäla intresse för lägret. Detta innebär att du har förtur till […]

Löpresa till bergen norr om Madrid våren 2020

Häng med på ett fantastiskt löpäventyr våren 2020!
Under en vecka kan du springa tillsammans med Jonas Buud och Håkon Breistrand […]

Löpgrupper i Mora hösten 2019

Häng med Fysio-outdoor på höstens löpgrupper i Mora!
8 tisdagar fullproppad med träning, inspiration och glädje!
Vi startar tisdag 13 augusti och kör […]

Ultravasaläger 2019

Är du sugen på att springa Vasaloppet på sommaren?
27-28 juli arrangerar Fysio-outdoor ett löpläger där du får springa/gå de 90 km […]

Löpresa till Kalifornien USA maj 2019

Nu till 2019 kan Fysio-outdoor och Jonas Buud lansera en unik resa där du får möjligheten att provspringa stora delar […]

Löpresa till Seefeld Österrike september 2019

Resan är tyvärr inställd.

 

 

Föreläsningar och workshops

Fysio-outdoor skräddarsyr föreläsningar och workshops efter era önskemål!

Det kan vara allt från inspirationsföreläsningar om hur du på bästa möjliga sätt kan nå dina mål inom idrott till hur du bäst möjligt förebygger skador i din träning.

Varför inte kombinera en föreläsning med en efterföljande praktisk workshop. Att koppla ihop teori och praktik är den bästa metoden att lära sig nya saker på.

Föreläsningar och workshops kan hållas på valfri plats i landet- på ditt företag, din förening eller kompisgäng.

Fysioterapi & idrottsmassage

Att förebygga skador är något av det viktigaste Fysio-outdoor arbetar med. Att träna så skonsamt och effektivt som möjligt, alltid ha fokus på bra teknik samtidigt som rätt utrustning används. Det är många faktorer som påverkar hur vår kropp mår. Men tyvärr finns det alltid en risk för skador.
När man har råkat ut för ett problem är det viktigt att hitta orsaken till problemet. På detta sätt kan man lösa problemet lättare samt hitta redskap för att förebygga skadan, så den inte kommer tillbaka i framtiden. Din skada kan påverkas av många faktorer. Ofta kommer skadan av en överbelastning. Kanske hittar vi problemet i din träningshistorik. Kanske det är ett biomekanisk problem som härstammar från din teknik eller kanske dina skor är fel för dig.
Tillsammans kan vi lösa dina problem, så du kan må bra av din träning igen!