Lördag 3 oktober kan du hänga med på en heldag fullproppad med inspiration omkring längdskidor!
Dagen passar alla nivåer av skidåkare, vi anpassar träningen till din nivå. Men du måste kunna springa och hoppa! Dock inte fort eller långt…

Plats för dagen är målområdet för Lidingöloppet, Grönsta Gärde.
Dagen inleds med ett styrke och rörlighetspass. Det kommer bli stort fokus på kvalitet och kontroll upp mot längdskidor, kroppen är vårt redskap. Det blir en blandning på instruktion och träning!
Efter passet går vi in i gymnastiksalen på Bo skola, ca 400 m från målområdet. Här blir det föreläsning och lunch. Under föreläsningen få du lära dig mera om hur du kan träna för att bli bättre som skidåkare men även få en bättre vardagshälsa.
Efter lunch smyger vi i gång dagens andra pass med fokus träna med stavar. Vi tar med oss kroppskontrollen från styrkan och jobbar mycket med tekniken! Detta pass blir även en kombination av instruktion och träning med fokus flås.

All träning kommer vara utomhus! Det betyder kläder efter väder och gärna ombyte. Ta med vattenflaska. Vill du inte ligga direkt på marken, kan du ta med egen träningsmatta. Ta även med stavar, stavarna ska gå ca till mitten av överarmen. Har du inte stavar, finns lånestavar. Meddela innan om du behöver låna!

Preliminärt program för dagen:
09.00 – 10.30 Instruktion styrke/rörlighets träning mot längdskidor samt träningspass
10.45 – 11.45 Föreläsning träning för längdskidor
12.00 – 13.00 Lunch
13.15 – 15.15 Teknikinstruktion träna med stavar samt träningspass (intervallpass)

Pris för dagen inkl lunch och goodiebag är 1000;-

Begränsat antal platser!

ANMÄL DIG HÄR!

VI FÖLJER FOLKHÄLSOMYNDIGHETENS REKOMENDATIONER OMKRING COVID-19.
DET ÄR VIKTIGT ATT DU STANNAR HEMMA OM DU INTE KÄNNER DIG FRISK!