ultravasan

Första helgen i oktober kan du hänga med på en helg fullspäckad med inspirerande, rolig och utmanande träning inför vinterns skidåkning!
Du kommer lära dig grundläggande löpteknik, hur du tränar med stavar både praktiskt och tekniskt, det blir mycket styrketräning med fokus på stabilitet, kroppskontroll och den röda tråden mellan skidåkning och styrka, samt rörlighetsträning. Ut över detta blir det också föreläsning där vi går genom allt teoretiskt.

Många motions skidåkare har tyvärr inte förstått hur viktig barmarksträningen är inför vintern. Det är en klar röd tråd i mellan det du gör på hösten och den teknik du använder när du åker skidor på vintern.
Har du hittat den röda tråden?

Det är väldigt vanligt att åka på ett ”vasaloppsläger” under perioden januari februari, och då ofta med syfte att lära sig teknik. Det är självklart viktigt! Men när åkarna inte har styrka, kondition eller uthållighet för att åka bra tekniskt, är det svårt att göra så mycket åt det innan Vasaloppet. Man kanske bara har en månad kvar till loppet…

Som alltid är det fokus på kvaliteten och därför är antalet deltagare begränsat till 12.

Lägret pasar dig som tränar regelbundet och åker lite snabbare på Vasaloppet (led 4 eller bättre). Du borde t.ex. kunna springa lugnt i 3 timmar.

Preliminärt program för helgen:
Fredag:
17.00: Löppass med grundläggande löpteknik
19.30: Middag
Lördag:
09.30: Teknikinstruktion ”hur träna med stavar” samt intervallpass backe
13.00: Lunch
14.00: Föreläsning, ”Hur få hög kvalitet i din barmarksträning”
16.00: Styrke och rörlighetsträning
19.00: Middag
Efter middagen filmgenomgång
Söndag:
09.00: Långpass
12.30: Lunch och avslutning

Mera detaljerat program  kommer närmare lägerstart.

Lägret kommer köras i Grönklitt. Vi bor i 6-bäddsstugor där alla får eget rum (d.v.s 3 deltagare per stuga). Frukost, lunch och middag ingår och maten serveras i restaurang Ugglan och Björnen. Sänglinne, handdukar och städning ingår i priset. Är ni en mindre grupp får ni självklart dela stuga.

Pris för lägret är 3500;-

Har du frågor så ta kontakt på info@fysio-outdoor.se eller 0709-931890.

Önskar du att anmäla dig, tyck här