madrid grupp

Äntligen kommer en liten berättelse från det fantastiska löplägret vi hade 1-8 maj i El Escorial, 45 min norrväst om Madrid.

Totalt blev vi 11 löpare som åkte ner, varav två som var ledare. Det var en bra blanding på snabba och mindre snabba löpare, alla sprang så mycket och så fort som dom ville. Flera av deltagarna var även med förra året, men det var inget hinder för att springa vilse:-)

Hotellet vi bodde påSjälv måste jag erkänna att jag var lite nervös innan resan, med tanke på hur mycket löpning som var planerad. Jag kom i håg när Jonas la fram planen någon månad tidigare under en lunch i Mora, ”å jäklar” var första tanken. Den tanken höll i sig…
Men det är otrolig vad kroppen klarar av så länge man tar det lugnt…

IMG_0631

Spanien bjöd på en fantastisk natur och ett härligt väder. Man skulle kanske tro att det var tropiska temperaturer, men det var inte varmare än en fin svensk sommardag. Vi fick dock snabbt lära oss att gilla backar, både branta och långa backar, upp och ner. Det blev inte många kilometer med platt löpning under den veckan. Men kul att se hur fort kroppen blir starkare!
IMG_0644Vi sprang så klart varje dag, ett till två löppass på olika ställen. Eftersom Jonas har varit där många gånger tidigare, var alla pass förberedda med kartor. Den största utmaningen kom på dag 2 då vi sprang långpass på 44 km med dryga 1000 höjdmeter, vilket gick över all förväntan. Jag tror alla fick en upplevelse som dom kommer ta med sig som ett härligt minne!

Självklart blev det inte bara löpning under veckan, olika utflykter fick vi också med oss.
En dag besökte vi Segovia där man kan skåda en akvedukt som romarna byggde 50 år e Kr. Det blev självklart en sväng in till Madrid, men den häftigaste upplevelsen var ändå Valle de los Caidos (”de stupades dal”) En kyrka är byggd inne i berget, ca 260 m lång. Uppe på berget står ett kors, 150 m högt. Det enda negativa var att icke-EU medborgare fick betala 9 euro för att komma in, EU medborgare var gratis. Det tyckte en viss Jonas Buud mycket om….

IMG_0601Summa summarum blev det för min del 18,4 mil samt 5000 höjmeder på 6 dagar. Rekord både vad gäller distans och höjdmeter.
Jag vill passa på att tacka alla som var med, Jürgen, Tomas, Anders, Lena, Dan, Daniel, Björn, Patrik, Mats och Jonas. Jag gissar att jag kommer träffa flera av er nästa år igen:-)

För dig som är sugen på att hänga med nästa år så lägger vi snart ut datum för resan. Kom i håg det finns endast ett fåtal platser…IMG_0686

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här har ni även en film från veckan som Jonas Buud har gjort…

I helgen var det även Stockholm Marathon. Det blev en blöt upplevelse, men ändå riktigt kul!
Riktigt kul att tre av oss som sprang Maran, och som även var med till Madrid, gjorde rejäla personbästa (Grattis Patrik och Björn, och självklart Dan till pers på Comrades). Det visar att Madrid-veckan med mycket mängd ligger perfekt i tid för dig som ska springa Stockholm marathon. Själv blev jag riktigt förvånad över min kropp och tiden 2.53.37, ett personbästa med 6 minuter. Som alltid var mitt fokus på bra teknik och att hela tiden springa på utifrån hur pigg kroppen kändes. Och det funkade ännu en gång…
meandandy