ny blogg

Tyvärr hör jag ganska ofta om personer som inte vågar träna tillsammans med andra. Det kan vara att personen inte vågar gå med i en träningsgrupp eller till och med inte vågar träna tillsammans med sina kompisar. Många är rädda för vad andra tycker och att de andra i gruppen ska se ner på en. Bara för att man själv upplever att man har en sämre fysik än dom andra. ”Jag måste bli bättre först”, är ett citat många använder sig av. Det kan grunda sig i att man inte vill skämmas och visa upp hur svag man är, men ofta handlar det om att man inte vill vara en belastning för ens träningskamrater.

Träning handlar om glädje och gemenskap. En person som sprider glädje och energi är nog så viktigt i en träningsgrupp som den fysiskt starkaste. Ofta är man dessutom starkare än vad man själv tror och i en grupp där man har det roligt tillsammans sporrar man varandra till att ge det lilla extra.

Om du är en person som undviker att träna i grupp, så hoppas jag att du tar mod till dig att testa.
Du ska se att det kommer ge dig massa energi som gör att du mår ännu bättre av din träning!
Jag är övertygad om att du även kommer sprida energi och glädje till de som är med i gruppen. Det är ingen som tycker du är sämre än någon annan, det är bara något du tror. Du behöver inte tro på dom tankarna!

Om du känner någon som inte vågar vara med och träna, så tycker jag du ska försöka få med personen. Förklara att fokus är på att det sociala, det att ni träffas och har det kul tillsammans.
Det att ni får bra träning är en bonus!